Μερικές διευκρινίσεις σχετικά με την υπονομευτική στάση του Α.Κ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Κ.

Στις αρχές Μαΐου του 2019 η Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος οργάνωσε ένα διήμερο συζητήσεων (Προλετάριοι/ες όλων των ταυτοτήτων ενωθείτε και…αυτοκαταργηθείτε) από κοινού με τη συλλογικότητα Angry Workers of the World, όπου είχαν καλεστεί και συμμετείχαν το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων (ΣΣΜ) και η ΕΣΕΑθήνας.

Δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση με τους Angry Workers ο Α. Κ., πρώην μέλος της συνέλευσής μας –είχε αποχωρήσει οικειοθελώς πριν από ενάμιση χρόνο λόγω πολιτικών διαφωνιών (βλ. παρακάτω)– τηλεφωνεί σε μέλος του ΣΣΜ και τη ρωτάει αν έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Η συντρόφισσα τού απαντά «φυσικά και ναι», και τότε αυτός επικαλούμενος την ιδιότητα του πρώην μέλους τής ζητά να προωθήσει αυτή στο μέηλ του ΣΣΜ κείμενο που θα της στείλει και μας αφορά. Αυτή επειδή της ζητά να συμμετέχει στην παράκαμψη της τυπικής διαδικασίας, αντιλαμβάνεται πως κάτι της κρύβει και του λέει να το στείλει μόνος του, πράγμα που ο ίδιος δίστασε τελικά να κάνει.

Το κείμενο αυτό για το οποίο προσπάθησε να βρει έναν μεσολαβητή είναι χωρίς αμφιβολία το συκοφαντικό κείμενο που ο ίδιος διακινούσε ήδη σε στέκια που επισκεπτόταν μαζί με άλλους 3 συνεργάτες του –και μέσω μέιλ σε άτομα– το αμέσως προηγούμενο διάστημα (π.χ. λίγες μόλις μέρες πριν την εκδήλωση, στις 4 Μάη, είχε δώσει αυτό το κείμενο στη διαχειριστική συνέλευση του Περάσματος).

Το κείμενο κουτσομπολεύει την εσωτερική πολιτική ζωή τριών συλλογικοτήτων του α/α χώρου και υβρίζει 7 ανθρώπους, τους οποίους λασπολογεί με απίστευτες πολιτικές κατηγορίες. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι μέλη της συνέλευσής μας.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που στράφηκε εναντίον της συνέλευσης Εργαζομένων και Ανέργων το συγκεκριμένο άτομο και η κομπανία που τον τριγυρίζει. Εκτός των άλλων προσπάθησαν επανειλημμένα να επηρεάσουν τη διαχειριστική συνέλευση του χώρου που μας φιλοξενεί ώστε να μας εκδιώξει από τον χώρο, ενώ ένας από τους συνεργάτες του απείλησε ότι θα έρθει ο ίδιος την ώρα που λάμβανε χώρα η πολιτική εκδήλωση της συνέλευσής μας –την οποία προσπάθησε να σαμποτάρει και ο Α. Κ.(«θα έρθουμε κι εμείς από εκεί να δούμε τι θα γίνει…») για να την διαλύσει.

Όλα αυτά η συνέλευσή μας έχει πει ανοιχτά και δημόσια πόσο αντικινηματικά και επιβλαβή τα θεωρεί κι έχει καταγγείλει τις ποταπές ενέργειες τού Α. Κ. και των συνεργατών του.

Κάτι που δεν ανέχτηκε το εν λόγω άτομο και για αυτό έσπευσε να θολώσει τα νερά με νέο παραπλανητικό συκοφαντικό κείμενο το οποίο αυτή τη φορά δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποστείλει στις συλλογικότητες με τις οποίες συνεργαστήκαμε στην εν λόγω εκδήλωση, αλλά και να το παραχώνει (!) ύπουλα μέσα σε πολιτική έκδοση του υλικού της διαλυμένης πια Ο.Α. πηγαίνοντας στους χώρους που διακινείται, την οποία πραγματοποίησαν πρωτοβουλιακά σύντροφοι από τη συνέλευσή μας. Και δεν είχε κανένα πρόβλημα γιατί με την άρνηση της συντρόφισσας να λειτουργήσει ως συνεργάτρια στη συκοφαντική εκστρατεία του Α.Κ. και της παρέας του μπλοκαρίστηκε το προηγούμενο άθλιο κείμενο αυτού και των συνεργατών του, οπότε στα μάτια ανθρώπων που δεν γνωρίζουν τι έχει γίνει μπορούσε άνετα πια να εμφανιστεί αυτός ως θύμα κι εμείς ως εφευρέτες φανταστικών γεγονότων που αποσκοπούν δήθεν να πλήξουν αυτόν τον πλασιέ συκοφαντιών, επειδή έχουν πρόβλημα με την… προσωπική του ζωή!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ανατρέξουμε στον Ιανουάριο του 2018 τότε που ο Α.Κ. εμφανίστηκε στη συνέλευση ΕργαζομένωνΑνέργων της πλ. Συντάγματος και ανακοίνωσε την απόφασή του να αποδεσμευτεί από τη σχέση του με εμάς. Ο λόγος που προέβαλλε ήταν ότι διατηρούσε από μήνες δεσμό με την ανιψιά του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ειδική σύμβουλό του στο υπουργείο. Δεν ήθελε, μας δήλωσε, να εκθέσει τη Συνέλευση στον α/α χώρο λόγω της προσωπικής του επιλογής. Έδειξε, λοιπόν, με την κίνησή του αυτή ότι ο ίδιος αντιλαμβανόταν ότι υπήρχε –αν μη τι άλλο– μια αντίφαση ανάμεσα στην πολιτική του δράση και τις επιλογές της προσωπικής του ζωής. Στον διάλογο που ακολούθησε απέφυγε να τοποθετηθεί ως προς το αν προσφέρει πολιτική στήριξη στη σύντροφό του σε σχέση με τις πολιτικές της λιτότητας του κυβερνώντος κόμματος με ειρωνείες (Ναι έχω γίνει συριζέος τώρα μωρέ…), μισόλογα ή και χωρίς να απαντά καν σε όσα λέγαμε. Του υπενθυμίσαμε ότι το προηγούμενο διάστημα είχαμε εκδώσει δύο μπροσούρες όπου είχαμε αποτυπώσει την κριτική μας για τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και την εργασιακή αναδιάρθρωση στην οποία είχε προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και του ζητήσαμε να μας διευκρινίσει τι θέση παίρνει απέναντι στη σύντροφό του σε σχέση με αυτά τα ζητήματα, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Ο Α. Κ. που σήμερα έχει το θράσος να διασύρει την συνέλευσή μας, να τραμπουκίζει συντρόφους μας και να προβαίνει σε δολιοφθορά πολιτικής έκδοσης τότε μας είχε ηχηρά απαξιώσει! Αυτό είναι το άτομο που εμφανίζεται σήμερα και ψεύδεται ασύστολα ότι πιάνουμε την προσωπική του ζωή στο στόμα μας!

Και για να τελειώνουμε: οι ενέργειες αυτές του Α.Κ., η απόπειρα σαμποταρίσματος πολιτικής εκδήλωσης, η θρασεία άρνηση των πραγματικών γεγονότων σε συνδυασμό με την πλέον αλαζονική αντιστροφή της πραγματικότητας και τέλος η δολιοφθορά εις βάρος πολιτικής κινηματικής έκδοσης (αν και δεν είναι οι μόνες, είναι πάντως οι πιο ουσιαστικές πολιτικά από μια σειρά που διαπράττει το εν λόγω άτομο στον κατήφορο που έχει πάρει) είναι ηθικά απαράδεκτες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τυγχάνουν της αποδοκιμασίας όλων μας.

Καλούμε το κίνημα και τους συναγωνιστές/στριες να μείνουμε σταθεροί στην πλήρη περιθωριοποίηση τέτοιου είδους ενεργειών που κινούνται από προσωπική εμπάθεια και προέρχονται από κινηματικά ανενεργά άτομα.

Διαμηνύουμε, τέλος στον ίδιο που τόλμησε να τραμπουκίσει, και μάλιστα δις, μέλος της συνέλευσής μας ότι από τη στιγμή που στράφηκε ενάντια σε κάποιο μέλος μας θα έχει να κάνει με όλους μας! Η συμβουλή που έχουμε να του δώσουμε είναι να μείνει μακριά μας και να μην ξαναπιάσει στο βρώμικο στόμα του τη συνέλευσή μας, γιατί το ότι είμαστε εναντίον της χρήσης βίας μεταξύ συντρόφων, ακόμη και μεταξύ πρώην συντρόφων, δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους τραμπουκισμούς και τις συκοφαντίες του και δε θα είμαστε πια τόσο αβροί και επιεικείς μαζί του, όπως μας θυμάται από εκείνη τη συνέλευση στις αρχές του 2018, όταν μας ανακοίνωσε ότι δήθεν «φεύγει, για να μας προστατεύσει».

Συνέλευση Εργαζομένων και Ανέργων από την πλ. Συντάγματος

Δεκέμβριος 2019

Design a site like this with WordPress.com
Get started